Ohita navigaatio

Moninaisuuskoulutukset ja dialogikorttityöpajat

Neliön muotoinen kuva täynnä mustan ja harmaan sävyisiä pikkuisiä lehtiä.
Kuvataiteilija: Alexandra Burda

Tarjoamme moninaisuuteen liittyviä koulutuksia ja fasilitoimme dialogikorttityöpajoja. Teemme mielellämme myös yhteistyötä koulutusten järjestämisessä eri puolilla Suomea. Ota yhteyttä!

Moninaisuuskoulutus

Oletko koskaan pohtinut...

  • Miten muodostaa mielipidettä monikulttuurisuudesta?
  • Mikä on rasismia ja mikä ei?
  • Miten kommunikoida sinulle vieraan kulttuurin edustajan kanssa?
  • Miten huomioida moninaisuutta työyhteisössä?
  • Miten tasa-arvosuunnitelma tehdään?

Koulutuksessa tarkastellaan monikulttuurisuuden määritelmiä sekä pohditaan tapoja ymmärtää ja toimia monimuotoisuutta huomioivassa organisaatiossa. Koulutuksessa perehdytään myös syrjinnän ja syrjimättömyyden syntymiseen.

Liikkeelle lähdetään tarkastellen omaa identiteettiä ja kulttuuria sekä suhtautumista "toiseuteen".

Koulutuksessa herätellään kykyä tiedostaa tekijöitä, jotka ohjaavat omaa ajattelua ja toimintaa. Koulutuksen tarkoituksena on saada aikaan omiin kokemuksiin perustuvia oivalluksia. Tavoitteena on vahvistaa vuorovaikutustaitoja ja antaa eväitä hyvään kohtaamiseen. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti ryhmätöiden sekä keskustelujen kautta.

Moninaisuusagentit tarjoavat esimerkiksi tällaisia koulutuspaketteja:

Martina Marti ja Tal Riva Theodorou:Tiedostamattomat ennakkoluulot 

Paula Folqués Diago ja Maija Karhunen: Vammaisuus, ableismi ja moninaisuus



Dialogikorttityöpajat

Haluatko sinä olla edelläkävijä kulttuurisen moninaisuuden ja kestävän kehityksen teemoissa? Käynnistä muutos taide- ja kulttuurikentällä Dialogikorttien avulla! Dialogikortit auttavat avaamaan kulttuurisen moninaisuuden ja kestävän kehityksen käsitteitä ja edistämään yhdenvertaisuutta ja kestävyyttä taide- ja kulttuuripalveluissa.

Dialogikortteja käytetään työpajoissa. Kulttuuria kaikille -palvelun moninaisuusagenttien joukossa on sertifioituja dialogikorttifasilitaattoreita, jotka ohjaavat työpajakeskustelua.  Moninaisuusasiantuntijamme Arlene Tucker vastaa mielellään kysymyksiin ja auttaa sopivan fasilitaattorin löytämisessä: arlene.tucker@cultureforall.fi, puh. 0451160518.

Sertifioidut dialogikorttien fasilitaatorit ovat:
Anastasia Artemeva
Paula Folqués Diago 
Laura Gazzotti
Olesia Kova
Anna Litewka-Anttolainen
Kemê Pellicer
Tatiana Solovieva
Tal Riva Theodorou
Ilaria Tucci
Arlene Tucker
Sheung Yiu

Dialogikorttityöpajat kestävät noin kolme tuntia ja ne toteutetaan turvallisempien tilojen periaatteiden mukaan. Osallistujat voivat pohtia mm. sitä, miten kulttuurinen moninaisuus ja kestävä kehitys näkyvät työyhteisössä ja miten organisaatio voi kehittää toimintaansa entistä yhdenvertaisemmaksi ja kestävämmäksi, myös suhteessa oman yhteisönsä arvoihin. Tavoitteena on saavuttaa konkreettisia muutoksia.

Kulttuurisen moninaisuuden ja kestävän kehityksen dialogikortit ovat opetus- ja kulttuuriministeriön ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyön tulosta, osana Kulttuuripolitiikka, maahanmuuttajat ja kulttuurisen moninaisuuden edistäminen -työryhmän toimintaa.

Lue lisää dialogikorteista ja tilaa kortteja ja fasilitaattori täältä: Dialogikortit (siirryt sivustolle taike.fi



Monimuotoisuutta huomioiva ja saavutettava taide- ja kulttuuritoimija

Kulttuuria kaikille -palvelusta on mahdollista tilata omiin tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia tai kehittämispäiviä monimuotoisuuteen ja palveluiden saavutettavuuteen liittyen. Tarkoituksena on antaa kulttuurilaitosten edustajille juuri omiin tarpeisiin, tilanteisiin ja haasteisiin sopivaa koulutusta, joka hyödyttää arkityössä.

Koulutuksessa lähdettiin liikkeelle pohtimalla sitä, mikä muodostaa "me"-ajattelun ja keitä ovat "toiset" joiden saavutettavuutta pyritään parantamaan. "Me-ryhmän" määritelmän selkiinnyttyä lähdettiin tutkimaan sitä, kuinka näemme "erilaiset yleisöt". Ovatko he asiakkaita, vieraita, vai osa meitä? Lopuksi pohdittiin sitä, mikä voisi olla se keino, tai syy, jonka vuoksi erilaiset yleisöt ryntäisivät sankoin joukoin museoon.

Katso myös muut tarjoamamme koulutukset


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin