Ohita navigaatio

#StopHatredNow 2022 – Ohjelma on nyt julkaistu!

Grafiikka
Grafiikka: Linnea Lindgren.

Interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta #StopHatredNow järjestetään 16.5.–21.5.2022. Tänä vuonna uutta diskurssia luovan tapahtuman teemana on Practising Coexistence – Rinnakkaiselon harjoittelua.

Read in English | Läs på svenska

#StopHatredNow 2022
Tiedote
5.5.2022
Julkaisuvapaa heti


Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta, sekä intersektionaalisista feministisistä strategioista.

Tämän vuoden #StopHatredNow-tapahtuma pyrkii löytämään tapoja tulla yhteen ja aktiivisesti opetella antirasistista, feminististä ja moninaista rinnakkaiseloa. Kuinka jatkaa työskentelyä kohti yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta kriisien keskellä? Millä tavoin kriisit voisivat edistää luutuneiden asetelmien uudelleen neuvottelua? Tapahtuman tavoitteena on voimaannuttaminen, jotta kriisienkin keskellä jaksaisimme aktiivisesti unelmoida ja harjoittaa rinnakkaiseloa.

Vuoden 2022 ohjelma tarjoaa maksuttomia luentoja, keynote-puheita, keskusteluja, työpajoja ja taiteellisia tuloksia. Tapahtumaviikon ensimmäinen päivä on etenkin instituutioille suunnattu, jolloin teemana on teot ja vastuullisuus. Aiheeseen yleisön johdattaa Michelle A. Tisdel, jota seuraa Taiteen edistämiskeskuksen Koko Hubaran moderoima paneelikeskustelu siitä, mitä kulttuuritoimijat voivat instituutioilta yhdenvertaisuuden suhteen vaatia. Päivän aikana puhutaan myös inklusiivisuudesta, saavutettavista residensseistä ja tunnetyöstä.

Tiistaina tapahtuma palaa perusteisiin, kun aiheiksi muovautuu muun muassa intersektionaalisuus, DEI-terminologia, vastarinta ja muutos. Keskiviikon fokuksessa on taas lomittuneet suhteet. Amiirah Salleh-Hoddin nostaa esille rodullistettujen vähemmistöryhmien ja mielenterveyden erinäiset risteymät, kun taas Renaz Ebrahimi ja Teo Ala-Ruona keskustelevat Kemê Pellicerin kanssa siitä, kuinka kriittisyys voi olla huolenpidon ja välittämisen teko.

Torstaina katse siirtyy tulevaisuuteen. Taiteilijapuheessaan Kiila ry:n Farbod Fakharzadeh pohtii kollektiivista muistia ja muistihistoriaa vastarinnan lokuksena, kun taas Iiris Laisi ja Ainu Kyrönseppä puhuvat taiteesta ekokriisin aikana ja siitä, kuinka tulevaisuutta voi rakentaa. Perjantaina tapahtuma siirtyy kulttuurikeskus Caisaan, jossa vieraat jatkavat keskustelua muun muassa Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien järjestämän keskustelun tiimoilta, aiheena tuotantokulttuurin tarpeellinen kriittisyys. Lauantaina tapahtuman päättää Frame Contemporary Art Finland -organisaation Redistributions-päivä, jossa puhutaan vallan ja vaurauden uudelleen jakamisesta.

Vuoden ohjelma tarjoaa myös maksuttomia työpajoja. Lehmus Murtomaan valkoisille suunnattuun Healing & Dealing: Whiteness Workout -työpajaan voi osallistua joko maanantaina etänä tai tiistaina paikan päällä. Miriam Attias palaa suositun Identiteettipolitiikka, polarisaatio ja konflikti -työpajallaan, ja uutena äänenä kuullaan Sainabou Sillah’n työpaja siitä, kuinka antirasismista voi ja tulee puhua lapsille. Työpajakokonaisuuden päättää Sophia Wekesan ja Sonya Lindforsin työpaja feminismistä.

Tapahtuma on kokonaisuudessaan maksuton. Se pidetään pääsääntöisesti englanniksi, mutta myös muita kieliä kuten suomea käytetään. Käytetty kieli on merkitty ohjelmaan jokaisen tilaisuuden kohdalle. Osa ohjelmasta tekstitulkataan.

Caisa, Frame Contemporary Art Finland, Globe Art Point, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunki, HIFF – Rakkautta & Anarkiaa, Interkult ry, Kiila ry, Kulttuuria kaikille -palvelu, MiklagardArts, New Theatre Helsinki, Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM, Punos, Suomen Benelux-instituutti, Taideyliopisto, Taiteen edistämiskeskus Taike, UrbanApa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

 

Ohjelman voi nähdä kokonaisuudessaan #StopHatredNown verkkosivuilla.

Lisätiedot ja haastattelutiedustelut:

Essi Brunberg
Tiedottaja
+358408699466
essi.brunberg@gmail.com


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin