Ohita navigaatio

#StopHatredNow 2021

StopHatredNow-banneri: 17.-21.5.2021.

Interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta #StopHatredNow järjestetään jälleen virtuaalisesti 17.5.-21.5.2021. Tänä vuonna uutta diskurssia luovan tapahtuman teemana on Reshaping Horizons of Hope – Kohti toivon näkymiä. 

Ohjelman toisena läpikulkevana teemana on se tosiasia, että asiat eivät muutu vain odottamalla. Kulttuuri- ja taidekenttä tarvitsee aktiivista toimijuutta ja kaikkien panosta, jotta se selviäisi kuluneen vuoden kriisistä. Tapahtuma painottaa tänä vuonna vastuun kysymyksiä ja kysyy, miten kukin omien voimavarojensa ja resurssiensa puitteissa voisi osallistua yhteisten tulevaisuuksien rakentamiseen. 

Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta, sekä intersektionaalisista feministisistä strategioista. Nyt se kutsuu osallistujia aktiiviseen, lempeään unelmointiin ja uusien, toivon näkymien luomiseen. 

Vuoden 2021 ohjelma tarjoaa maksuttomia luentoja, keynote-puheita, keskusteluja, työpajoja ja taiteellisia tuloksia. 

Ohjelman osat, joita Kulttuuria kaikille -palvelu on mukana järjestämässä

Maanantai 17.5. From words to actions

From words to actions -päivän ohjelma (stophatrednow.fi)

Tapahtumaviikon ensimmäisenä päivänä pohditaan sitä, miten päästä sanoista tekoihin. Opetus- ja kulttuuriministeriön Taide, kulttuuri ja moninainen Suomi -loppuraporttia käsittelevää,  Ceyda Berk-Söderblomin ja Sepideh Rahaan moderoimaa keskustelua seuraa pyöreän pöydän sessiot, joissa pohditaan muun muassa konkreettisia keinoja intersektionaalisten ilmastotekojen ja moninaisen rekrytoinnin saavuttamiseksi. Maanantaina juhlitaan myös kansainvälistä IDAHOT-päivää (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia) valokuvanäyttelyn ja paneelikeskustelun voimin.  

Päivän ohjelmaan kuuluu muun muassa pienryhmäkeskustelu: Digitaalinen saavutettavuus: Kuinka voimme tehdä verkkosivuista ja verkkoviestinnästä saavutettavampaa? Fasilitoijina Mira Haataja (Kulttuuria kaikille) & Outi Salonlahti (Kulttuuria kaikille). Keskustelussa on tarjolla vinkkejä siihen, kuinka esimerkiksi verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa voi viestiä saavutettavammin. Mitä verkkosivuja ylläpitäessä voi ottaa huomioon, entä uusia verkkosivuja suunnitellessa?  Osio sisältää lyhyen alustuksen ja keskusteluosion. Voit miettiä etukäteen mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Saavutettavuus

Lähes koko 17.5. päivän ohjelma kirjoitustulkataan. Klo 17 alkavassa ohjelmassa on tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle. Kulttuuria kaikille -palvelun fasilitoima pienryhmäkeskustelu kirjoitustulkataan. Katso tarkemmin kunkin ohjelmaosion saavutettavuustiedot: From words to actions -päivän ohjelma (stophatrednow.fi)

Ilmoittautuminen


Keskiviikko 19.5. Paneelikeskustelu: Inkluusio ja saavutettavuus tanssin kentän käytäntöinä

Keskustelu klo 13.45–15.15

Zoom-linkki paneelikeskusteluun

Webinar ID: 892 2221 0694

Panelistit: Anna Mülter, Claire Cunningham, Mikael Aaltonen & Paula Tuovinen

Moderaattori: Maija Karhunen

Kieli: Keskustelu on englanninkielinen.

Saavutettavuus: Paneelissa on kirjoitustulkkaus ja tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle.

Paneelikeskustelu saavutettavuudesta ja inklusiivisuudesta kulttuuri- ja taidekenttää kehittävinä käytäntöinä: Miten saavutettavuus ja inkluusio voivat olla taiteellisen työskentelyn ytimessä tai sen lähtökohtana? Miten voimme haastaa vallitsevia käytäntöjä? Miten syntymäisillään olevat rakenteet voivat tukea sitä, että mahdollisimman monella on pääsy taiteen äärelle niin sen tekijänä kuin kokijanakin? Saavutettavuuteen panostaminen vaatii resursseja - Kenen vastuulla niiden luominen on ja keiden tulisi olla niistä päättämässä? Paneelikeskustelun moderoi tanssija-esiintyjä Maija Karhunen.

Paneelikeskustelu on kick-off tapahtuma Yhteisö tanssii -festivaalille, joka järjestetään kesäkuussa. Järjestäjät: Yhteisö tanssii ry - Community Dance Association, Zodiak - Uuden tanssin keskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Goethe-Institut Finnland. Myös DanceAbility Finland ry on osallistunut suunnitteluun.

Muu ohjelma

Tiistai

Tiistain ohjelma keskittyy intersektionaalisiin näkymiin. Taiteilija Flis Holland keskustelee moninaisuudesta ja teoksissa toteutuvista käytännöistä, kun taas kolttasaamelainen teatteriohjaaja Pauliina Feodoroff aloittaa keskustelua siitä, kuinka taide voi myötävaikuttaa ilmastokriisin politiikkaan tutkijoiden ja alkuperäiskansan tiedon kautta. Päivän päättää New Theatre Helsinki -hankkeen kanssa järjestetty keskustelu, jossa Michelle Orenius, Geoffrey Erista ja Silje Sande pohtivat millaista muutosprosessia pohjoismaisella esittävän taiteen kentällä tarvitaan, jotta tulevaisuuden teatteri on nykyistä moninaisempaa ja inklusiivisempaa. 

Keskiviikko

Keskiviikon punaisena lankana on yhteiselon käytännöt. Päivän avaavat Kiila ry:n jäsenet taiteellisella runollaan, jonka jälkeen yleisö voi seurata tanssija-esiintyjä Maija Karhusen moderoimaa keskustelua inkluusiosta ja saavutettavuudesta tanssin kentän käytäntöinä. Päivän aikana syvennytään myös identiteettipolitiikkaan, polarisaatioon ja konfliktiin Miriam Attiaksen vetämässä työpajassa. 

Torstai

Torstain keskipisteessä on nuorten toimijuus, aktivismi ja yhteisöllisyys, joista keskustellaan muun muassa Marika Peuran, Ajak Majokin ja Jenny Kasongon paneelissa. Päivän aikana voi myös osallistua Ki Nurmenniemen ja Anna-Kaisa Kosken osallistavaan unelmointisessioon, jossa pohditaan tukea antavia ja kestävia taiderakenteita. 

Perjantai

#StopHatredNown’n viimeisenä päivänä ajelehditaan lempeästi toivon näkymien reflektointiin, kun tapahtuman järjestäjät keskustelevat ja unelmoivat viikon antimista. Viikon viimeinen työpaja johdattaa osallistujat kuuntelemisen, tukemisen, jakamisen ja unelmoinnin maailmaan Monica Gathuon ja Sonya Lindforsin avulla. Tapahtuman päättää taiteilijakeskustelu ohjaaja Suvi Westin ja vaikuttavuustuottaja Emmi Nuorgamin kanssa, sekä sen jälkeinen virtuaalinen elokuvanäytös, jossa yleisö voi kokea Westin vuonna 2021 julkaistun elokuvan Eatnameamet – Min jaskes dáistaleapmi (Eatnameamet – Hiljainen taistelumme). 

Maksuton tapahtuma

Tapahtuma on kokonaisuudessaan maksuton.

Kielet

Tapahtuma pidetään pääsääntöisesti englanniksi, mutta myös muita kieliä käytetään. Käytetty kieli on merkitty ohjelmaan jokaisen tilaisuuden kohdalle. 

Katso koko ohjelma:

stophatrednow.fi

facebook.com/stophatrednow

Järjestäjät

Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Caisa, Globe Art Point, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunki, Interkult ry, Kulttuuria kaikille -palvelu, Punos ry, Taideyliopisto, UrbanApa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.


Lisätiedot ja haastattelutiedustelut:

Essi Brunberg

Tiedottaja

+358408699466 / essi.brunberg@gmail.com

Mikä #StopHatredNow?

#StopHatredNow on usean eri taideinstituution sekä interkulttuurisen ja rasismin vastaisen organisaation yhteinen tapahtuma-alusta monimuotoisen ja avarakatseisen Suomen puolesta. Toiminnan keskiössä ovat yhteisöllisyys, voimaantuminen, yhteistyö ja tiedon sekä resurssien jakaminen. Tapahtuma-alusta on luotu pidempiaikaiseksi ja sen puitteissa voidaan toteuttaa erimuotoista toimintaa. #StopHatredNow toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin