Ohita navigaatio

5.4.2016

Yksi Kaikukortti-verkoston kokouksista pidettiin Kajaanin kaupungintalon valtuustosalissa.

Kainuun pienituloisille maksutta kulttuuria Kaikukortilla

Kainuussa kulttuuripalvelut ovat jatkossa paremmin pienituloisten henkilöiden saatavilla. Maakunnassa kokeillaan 4.4.2016 alkaen Kaikukorttia. Kaikukortti on tarkoitettu Kainuun Kaikukortti-verkostossa mukana olevien sosiaali- ja terveysalan yhteisöjen asiakkaille, jotka kokevat, että oma tiukka taloudellinen tilanne estää kulttuuripalvelujen käytön. 

Kaikukortin logo

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja muun muassa Roudan tanssiesityksiin, Kajaanin kaupunginteatterin esityksiin, Suomussalmen kotiseutumuseoon ja Kuhmon Kamarimusiikki -festivaaleille sekä Pajakkakinon elokuviin. Mikä parasta, Kaikukortti käy maakunnassa yli kuntarajojen! Katsomopaikan lisäksi myös taiteen tekeminen on mahdollista, kun Kainuussa kokeillaan ensimmäistä kertaa Kaikukortin käyttöä kansalaisopistossa. Kulttuuritarjonnan määrä voi olla rajatumpi pienemmissä kunnissa, mutta kansalaisopisto löytyy kaikilta. 

Kaikukortin voivat saada aikuiset ja yli 16-vuotiaat. Kaikukortilla tuetaan perheiden yhdessä osallistumista niin, että lapset voivat osallistua vanhempiensa kanssa samaan tilaisuuteen. 

Kainuulaisten kanssa suunniteltu kokeilu

Kainuun Kaikukortti-kokeilua on suunnittelu yhdessä kainuulaisten kanssa. Kaikukortti-verkostossa on mukana yli 20 kainuulaista kulttuurikohdetta ja lähes 40 sosiaali- ja terveysalan yhteisöä. Kaikukortti-suunnittelutyöhön osallistunut Kuhmon kirjastotoimenjohtaja Taina Hyvönen kommentoi, että ”Kaikukortti-kokeilu on syventänyt jo kehittämisvaiheen aikana kainuulaisten sosiaali- ja terveys- ja kulttuurialan toimijoiden yhteistyötä ja auttanut pohtimaan asioita myös toisen näkökulmasta.” Kainuun soten sosiaalityöntekijä Ritva Savolaisen mukaan ”Kaikukortti on uusi keino toteuttaa sosiaalihuoltolaissa mainittua sosiaalista kuntoutusta. Kulttuuripalveluihin tutustuminen saattaa herättää asiakkaassa kiinnostusta nauttia taiteesta. Osallistuminen voi edesauttaa aktivoitumista myös muilla elämän osa-alueilla.”

Kainuun Kaikukortti-kokeilu kestää vuoden 2016 loppuun. Päämääränä on jatkaa Kaikukortti-toimintaa Kainuussa myös kokeiluvuoden jälkeen. Tavoitteena on lisäksi, että Kaikukortti leviää asteittain pysyvään käyttöön koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille. Kaikukorttia kokeiltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 Espoossa, ja tämän vuoden alusta Kaikukortti on ollut Espoon kaupungin pysyvä palvelu. 

Facebookwww.facebook.com/kaikukortti

Lisätietojawww.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti

Lisätietoja:

Mira Haataja, Kulttuuripassin jatkohankkeen hankekoordinaattori, Kulttuuria kaikille -palvelu, mira.haataja@cultureforall.fi, puh: 040 213 6339

Valtakunnallista kehittämistyötä ja Kainuun alueen Kaikukortti-kokeilua koordinoi valtakunnallinen Kulttuuria kaikille -palvelu ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry / Kulttuuria kaikille -palvelu sekä Kainuun liitto. 

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin