
Somalinaisten tarinoihin pohjautuva Mikä elämä!
Kassandrateatterin Suomessa asuvien somalinaisten tarinoihin pohjautuva ja Eija Ahvon tähdittämä Mikä elämä! nähdään huhtikuussa ainutlaatuisessa yhteisillassa tähtitanssija Minna Tervamäen ja Kare Länsivuoren Yksiö -tanssiteoksen kanssa.
Teokset muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joka kertoo kaksi kertomusta paitsi erilaisuudesta ja ennakkoluuloista myös elämästä nykypäivän kerrostalossa.
Minna Tervamäen ja Kare Länsivuoren syksyllä 2012 nähty Koti -teos saa jatkoa uudessa duetossa, joka on saanut paljon puhuvan nimen Yksiö. Teoksessa ulkoiset menestyksen merkit ja sitä myötä parisuhteen menettänyt mies on päätynyt helsinkiläisen lähiökerrostalon yksiöön. Tarina avautuu katsojalle kahdesta eri asunnosta, joiden asukkaiden elämien keskeisiksi teemoiksi nousee yksinäisyyden ja erilaisuuden käsitteleminen. Kerrostalossa asuttaessa naapuri on usein hyvinkin lähellä, mutta harvemmin ihmiset oikeasti tuntevat toisiaan.
Samaa tematiikkaa käsittelee Kassandrateatterin Mikä elämä! Lokakuussa 2012 ensi-iltansa saanut Pinja Hahtolan ohjaama ja käsikirjoittama dokumentaarinen teatteriesitys näyttää erojen lisäksi äitien, tyttärien ja isovanhempien kulttuurista riippumattoman samankaltaisuuden. Mikä elämä! tuo näyttämölle kahden kulttuurin kasvot ja kolmen naisen tarinat, joiden kautta peilataan niin muuttuvan Suomen kuin Somaliankin asenteita ja perinteitä. Kuinka eroaa perinteisen somalinaisen malli länsimaisista naisihanteista? Mitä yhdistäviä kipukohtia voidaan nykypäivän Somalian kuin sodasta selvinneen Suomenkin naiskohtaloista löytää? Lavalle Fay Eskinin ja Ujuni Ahmedin rinnalle nousee useassa Kassandrateatterin teoksessa loistanut Eija Ahvo, joka tällä kertaa eläytyy ennakkoluuloisen suomalaisnaapurin rooliin.
Teokset nähdään 18.-19.4.2013 Aleksanterin teatterin näyttämöllä, joka on kautta historian toiminut areenana kulttuurien kohtaamiselle.
YK:n yleiskokouksen julistamaa rasisminvastaista päivää vietetään 21.3.2013 jo 47. kerran.
Kansainvälinen taidekeskus Kassandra on 12-vuotias yhteisö, joka taidetyön keinoin jakaa tietoutta kulttuurien välisestä kanssakäymisestä pyrkimyksenään tuoda Suomen sisäinen kansainvälisyys ja uusia suomalaisia identiteettejä näkyviin yhteiskunnassa.