
Ilmainen kuvailutulkkauskoulutus museoiden työntekijöille ja oppaille Lappeenrannassa, 3 paikkaa jäljellä!
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry järjestää yhteistyössä Lappeenrannan museotoimen kanssa kuvailutulkkauskoulutuksen museoiden työntekijöille ja oppaille. Koulutus toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Koulutuksen tarkoitus on edistää museoiden kuvailutulkkauspalvelun saatavuutta ja laatua.
AIKA: ma 5.11. klo 10-15, ma 12.11. klo 10-16 ja ma 19.11. klo 10-16
PAIKKA: 5. ja 12.11. Etelä-Karjalan taidemuseo, Lappeenranta ja 19.11. Etelä-Karjalan museo, Lappeenranta
HINTA: Koulutus on maksuton. Osallistujille tarjotaan koulutuspäivinä lounas ja kahvi.
KOULUTUSSISÄLTÖ:
-Orientoituminen näkövammaisuuteen
-Näkövammaisen toiveet ja tarpeet kuvailutulkkauksen suhteen
-Tilan kuvailu, henkilökuvailu, taideteoksen ja museoesineen kuvailu
-Kuvailutulkatun kierroksen järjestäminen näkövammaisille
Huom! Koulutustodistuksen saaminen edellyttää läsnäoloa jokaisena koulutuspäivänä.
KOULUTTAJAT
Mikko Ojanen
Mikko on kuvailutulkkaustoimikunnan puheenjohtaja ja kuvailutulkkauskouluttaja. Syntymäsokea lappeenrantalainen rovasti Mikko on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa jo Suomen ensimmäistä kuvailutulkkauskoulutusta vuonna 2005.
Jukka Penttilä
Kuvataide on täysin sokealle Jukalle sydämen asia. Hän on suorittanut kuvailutulkkauskonsultin koulutuksen ja opiskelee Hyvinkään taidekoulussa.
Helena Ryti
Helena on koulutukseltaan näyttelijä, teatteriopettaja ja kuvailutulkki. Hän on tehnyt museoteatteria ja kouluttanut museo-oppaita vuodesta 2000 taide- ja kulttuurihistoriallisissa museoissa.
Tanja Rantalainen
Tanja on toiminut Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n kulttuurisihteerinä vuodesta 2001 ja tuntee kuvailutulkkauksen käyttäjäkunnan. Kuvailutulkkausta Tanja on katsellut kuvailutulkin, projektikoordinaattorin, tapahtumajärjestäjän ja tilaajan näkökulmasta.
ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittaudu koulutukseen ma 15.10. mennessä sähköpostitse osoitteeseen tanja.rantalainen(a)kulttuuripalvelu.fi
Kerro ilmoittautuessasi nimesi, yhteystietosi, mahdolliset ruoka-aineallergiat ja taustayhteisösi. Koulutukseen otetaan 10-12 osallistujaa.