Ohita navigaatio

29.11.2022

Oulun taidemuseo on mukana kansainvälisen vammaisten päivän Disability Day Art & Action -tapahtumassa 3.12.

Taidemuseo osallistuu kansainvälisen vammaisten päivän Disability Day Art & Action -tapahtumaan lauantaina 3.12.2022. Päivää juhlitaan kulttuurin ja taiteen merkeissä! Tarjolla on monipuolista sisältöä aina kuvailutulkkauksesta tanssiesityksiin ja monitaidejameihin. Lisäksi museovierailla on mahdollisuus seurata Disability Day Art & Action -tapahtuman pääjuhlan livestriimiä Helsingin Musiikkitalolta.

Osallistuminen sisältyy museolipun hintaan (7–10 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi). Museokortti, Kaikukortti ja kulttuurisetelit (Epassi, Eazybreak, Smartum-seteli, SmartumPay sekä Edenredin Virike-kortti) käyvät myös maksuvälineenä. 

Päivän ohjelma Oulun taidemuseolla: 

Kuvailutulkkauksia Tanssi!-näyttelyn teoksista klo 14 
lähtö taidemuseon ala-alasta
 

Tutustumme kuvailutulkkioppaan johdolla Oulun taidemuseon Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2022 -näyttelyyn. Kuvailutulkkaus on suomeksi ja sen aikana tutustutaan noin viiteen näyttelyn teokseen. 

Tanssi!-näyttely esittelee suomalaisten museokokoelmien tanssia, tanssillista liikettä ja ruumiillisuutta kuvaavia teoksia 1800-luvun lopulta nykypäivään. Tekniikat, ihanteet ja ilmaisutavat vaihtelevat, mutta liike jatkuu meissä ja tässä ajassa. Näyttelyn alkuperäiskonseptin on tuottanut HAM Helsingin taidemuseo

DiDa - Disability Day Art and Action -tapahtuman livestriimi klo 15–17.30
Reppu-pajatila, 2. krs.
 

DiDa-tapahtuman pääjuhlan livestriimi Helsingin Musiikkiltalolta seurattavissa videotykin välityksellä. Striimissä on suomalaisen viittomakielen tulkkaus ja mahdollisuus kirjoitustulkkaukseen. Taidemuseon Reppu-pajatilassa istuimia, pöytiä ja kevyttä naposteltavaa. Helsingin tapahtuman järjestävät Kynnys ry, Tukilinja-säätiö, Kulttuuria kaikille -palvelu, Aula-työkoti ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry. DiDa-päivän satelliittilähetyksiä lähetetään Intiasta, Oulusta, Torniosta ja Jyväskylästä. 


Työryhmä Villit: Moninaisuuden tanssit -tanssiesitys klo 15.50–16
taidemuseon 2. krs näyttelysalit
 

Moninaisuuden tanssit on performanssi ja monitaidejamit, jotka juhlistavat liikkuvien kehojen kauneutta ja ruumiin runoutta, kaikilla aisteilla. Työryhmä Villit on moniammatillinen ja poikkitaiteellinen luova ryhmittymä. Kulttuurihyvinvointiyhdistys Esteetön ry ja MoWeArt Co-Creation ovat toimineet työryhmän koollekutsujina. Työryhmän jäseniä ovat: Jussi Alaraasakka, Ilona ja Johanna Aromaa, Tapani Hyrkäs, Eija Isoherranen, Päivi Kangasniemi, Ulla Kurvinen, Pauliina Lappi, Paula Lauri, Claudia Costa Manso, Merja Männikkö, Kullervo Rauhala, Tuija Tervaskanto, Sirkka Väänänen ja Ulla Meriläinen. 

 

Monitaidejamit klo 16.05–16.30
Reppu-pajatila, 2.krs
 

Tervetuloa testaamaan esteetöntä liikkumisen taidetta työryhmä Villien matkassa! Taide kuuluu kaikille! 


Osallistuminen Oulun taidemuseon DiDa-päivään 

Esteet­tömyys

Oulun taidemuseo on osittain esteetön. 

Sisäänkäynti tapahtuu katutasossa olevasta pääovesta. Sisäänkäynti on portaaton, kynnysten korkeus on 1,5–2 cm. Museossa ei ole sähköistä ovea, mutta pääoven oikealla puolella olevaa soittokelloa soittamalla infon henkilökunta tulee avustamaan sisäänpääsyssä. 

Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta museoon. 

Koirat ja kissat ovat tervetulleita museon infoon, opas- tai avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. 

Näyttelytiloissa on penkkejä ja infosta voit lainata mukana kuljetettavia taittotuoleja.

 

Tilat ja wc:t

Taidemuseon infopiste sijaitsee sisääntuloaulassa. Lisäksi aulasta löytyvät kahvila, naulakot, lukolliset lokerikot ja muutama lukollinen säilytyskaappi. Sisääntuloaulasta löytyy myös taidemuseon pohjakartta. 

Sukupuolineutraalit asiakas wc:t ja esteetön wc sijaitsevat sisääntuloaulassa. Lisäksi yksi asiakas wc sijaitsee 2. kerroksessa. 

Taidemuseon näyttelysalit jakautuvat ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen. Kolmannessa kerroksessa on henkilökunnan työskentelytiloja. Taidemuseossa on hissi, jolla pääsee kulkemaan kerrosten välillä. Alakerran iso A-sali on osittain porrastettu ja tilassa on myös luiska. Toisen kerroksen näyttelysaleista yhteen tilaan on portaallinen kulku, mutta tilaan on myös esteetön kulku näyttelysalin toisesta päästä. Näyttelytilat ovat pääsääntöisesti avoimia, lukuun ottamatta alakerran isoa A-salia, Tasku-tilaa, Satula-kokoustilaa sekä toisen kerroksen Reppu-pajatilaa, joihin kuljetaan ovien kautta. Tarvittaessa henkilökunta avustaa ovien avaamisessa. 

 

Henkilökunta

Henkilökunnan tunnistaa valkoisesta nimikyltistä. 

 

Lapset

Lastenrattaita on lainattavissa asiakaspalvelusta. Vaunuparkki löytyy aulasta. 

Lastenhoitopöytä löytyy esteettömästä wc:stä. 

Vauvanruoan lämmittäminen onnistuu kahvilassa. Kahvilassa on myös syöttötuoleja. 

 

Museon säännöt lyhyesti

Isot reput ja laukut, sekä päällystakit jätetään naulakkoon tai lukolliseen lokerikkoon. 

Näyttelyissä saa kulkea vapaasti ja keskustella. 

Taideteoksiin ei saa koskea, ellei tähän erikseen kehoteta tekstillä tai henkilökunnan toimesta. 

Taidenäyttelyssä voi valokuvata ilman salamaa, ellei kuvaamista ole erikseen kielletty tekstillä. 

Näyttelytiloissa ei saa syödä tai juoda. Museon sisäänkäyntiaulasta löytyy kahvila. 

 

Lisätiedot: kuraattori Selina Väliheikki, 044 703 7456, selina.​valiheikki(at)ouka.​fi

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin