
Vems teater? - Tillgänglighet som konstnärlig strategi för scenkonsten
Seminarium fredagen den 14 februari 2014
Plock ur programmet:
Talare:
Josette Buschell-Mingo, konstnärlig ledare för Tyst Teater/Riksteatern
Mika Myllyaho, chef för Finlands Nationalteater
Demoföreställning med Teaterhögskolan och Teatteri Totti
Tankar från fältet av bl.a. Teater Viirus, DuvTeatern, Klockriketeatern och Kultur för alla
Rundabordsdiskussioner om bl.a. Inkluderande ensemblearbete, Den sociala teaterns balansgång, Teaterutbildningarna, Normkritisk repertoar och rollbesättning, Tillgänglighet via publikarbete, Syntolkning, Textning
Öppen diskussion
För vem?
Seminariet riktar sig till alla som jobbar med teater och till alla som är intresserade av teaterns utveckling.
Tid
Fredagen den 14.2 kl.9-16
Plats
Kulturarenan Gloria, Lilla Robertsgatan 12, Helsingfors
Gloria är tillgängligt för personer som använder rullstol. Seminariet teckentolkas och utrymmet förses med induktionsslinga.
Språk
Seminarium är på svenska och finska.
Föreställning
Seminariet avslutas med DuvTeaterns föreställning DEN BRINNANDE VARGEN - en soaré med DuvTeatern på Klockriketeatern Diana (Skillnadsgatan 7) kl.18.00. Föreställningen är ett samarbete mellan DuvTeatern och Klockriketeatern. Seminariedeltagarna får köpa biljetter till rabatterat pris. Föreställningen teckentolkas samt textas till viss del. Dianascenen är tillgänglig för personer som använder rullstol.
Frågor kan riktas till Sanna Huldén: sanna.hulden(a)gmail.com
Varmt välkommen!
Arrangör: Nätverket för tillgänglighet på teatern (DuvTeatern, Kultur för alla, SAMS, Klockriketeatern, LUST, Arcada, Teater Viirus, Svenska Teaterns publikarbete m.fl) samt Helsingfors kulturcentral
Att en teater är tillgänglig innebär att alla har lika möjligheter och är lika välkomna att ta del av dess verksamhet både som publik och som personal. En tillgänglig teater förutsätter en normkritisk medvetenhet om samhället och konsten.