Ohita navigaatio

Pohjoismainen normikriittisen johtajuuden verkosto (Nordic Network of Norm Critical Leadership)

Pohjoismainen, taide- ja kulttuurialan toimijoista ja yksittäisistä henkilöistä koostuva verkosto, jossa tavoitteena on yhdessä toimimalla mahdollistaa ammattimaista ja monialaista keskustelua normikriittisestä johtamisesta ja käytännöistä taiteen ja kulttuurin alalla. Verkosto jakaa hyviä käytäntöjä osallisuuden, moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen alalla. Verkoston tavoitteena on tuottaa uutta tietoa ja uusia normikriittisiä käytäntöjä kulttuurialalle sekä kehittää työkalupakki normikriittiseen johtamiseen.


HANKKEEN JOHTAJAT

Toiminnanjohtaja Rita PaqvalénKulttuuria kaikille -palvelu (Suomi) ja johtava asiantuntija Amalie Ørum Hansen.

Paikallinen hankekumppani (Ruotsi): kuraattori Azmara NigusseHallwylska-museo.

 

KUMPPANIT 

SUOMI: Johtaja Irene BarkGoethe-Institut Finland (mukana myös entinen johtaja Isabel Hölzl), museonjohtaja Virpi KanniainenAineen taidemuseo/Tornio, residenssijohtaja ja performanssitaiteilija Leena Kela Saaren kartano/ Koneen Säätiö, filosofian väitöskirjatutkija ja vammaisaktivisti Nikolai Klix, taiteellinen johtaja ja koreografi Sonya LindforsUrbanApa, taiteilija Sepideh Rahaa and taide- ja kulttuurialan ammattilainen ja vaikuttaja Anna Talasniemi.


TANSKA: museonjohtaja Julie Rokkjær BirchKØN - Gender Museum Denmark, kuraattori Louise Lassen IversenMeter Space, johtaja Henriette LaursenKVINFO ja johtaja Nicol SavinettiIMMART – International Migration Meets the Arts.


RUOTSI: rehtori ja näyttelijä Josette Bushell-MingoThe Royal Central School of Speech and Drama / University of London (Iso-Britannia), taidehistorioitsija ja vapaa kirjoittaja Macarena Dusant, Jonas Franksson, näyttelijä ja hallituksen jäsen Ruotsin itsenäisen elämän keskuksessa STIL:issä, Hanna Hallgren (Ruotsi), runoilija ja sukupuolentutkimuksen dosentti, Linnaeuksen yliopisto, kirjailija & kirjastonhoitaja Balsam KaramRinkebyn kirjasto, apulaisprofessori Annika Olssontaiteiden ja viestinnän laitos, Malmön yliopisto.

Tukijana Pohjoismaiden ja Baltian kulttuurin liikkuvuusohjelma / Pohjoismainen ministerineuvosto (2020 – 2022)

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin